U trendu

Bioskopi u Mumbaju ponovo rade, polovina Indije vakcinisana

MUMBAJ – Bioskopi u indijskoj filmskoj prestonici Mumbaju ponovo su otvoreni danas, nakon što su više od 18 meseci bili zatvoreni zbog pandemije korona virusa.

Otvaranje bioskopa u Mumbaju je jedno od najnovijih ograničenja koja su ukinuta od kako je broj infekcija opao u zemlji, piše AP.

Kako bi se širenje korone virusa smanjilo, samo ljudima sa Kovid-19 propusnicom je dozvoljeno da posećuju bioskope, a maske i provera temperature na ulazu su obavezni.

Svake godine, filmska industrija Bolivud vredna 2,8 milijardi dolara proizvede više od 2.000 filmova.

Ponovno otvaranje bioskopa u Mumbaju dolazi na dan nakon što je Indija proslavila svoju milijardu dozu vakvine protiv Kovid-19.

Oko polovine stanovnika, 1,4 milijarde ljudi u Indiji je primilo najmanje jednu dozu vakcine, dok je oko 20 odsto potpuno vakcinisano.

Premijer Narendra Modi rekao je danas da je inicijative Indije za vakcinisanjem primer kako se građani i vlada mogu udružiti sa zajedničkim ciljem.

„Davanje jedne milijarde doza nije samo brojka već odraz odlučnosti zemlje. Indija je napisala novo poglavlje u svojoj istoriji. Svet će sada ozbiljnije shvatati Indiju nakon ovoga“ rekao je on.

Modi je takođe podstakao građane da kupuju indijske proizvode kako bi poboljšali ekonomiju zemlje.

„Ima među nama onih koji veruju samo stranim brendovima čak i za svakodnevne potrebštine. Uspeh vakicina koje su proizvedene u Indiji je promena paradigme“, rekao je on.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar