U trendu

BIZLife: Beogradske firme šalju zaposlene da rade od kuće

Posle otkrivanja novih slučajeva obolelih od koronavirusa u Srbiji, nekoliko beogradskih firmi je danas preporučilo svojim zaposlenim da rade od kuće, saznaje BIZLife portal.

Tri novozaražena od koronavirusa u Srbiji, otkrivena u poslednja 24 sata su iz Beograda, a jedan od njih je Kinez zaposlen u kompaniji Huawei.

Mediji pišu da je ta kineska kompanija zaposlenima u Beogradu naložila da rade od kuće i raspustila svoju kancelariju u poslovnom centru „Erport siti“ u Novom Beogradu.

Kompanije koje rade u ostalim zgradama „Erport sitija“ obučavaju zaposlene da „koriste servere u kućnim uslovima, ukoliko to bude neophodno“, objavila je Nova.rs.

Kako BIZLife saznaje, više drugih firmi u Beogradu, uglavnom IT, preporučilo je ili naložilo zaposlenima da rade od kuće.

Razlog za to je rast broja novoobolelih, ali i brojni kontakti koje su zaposleni imali sa strancima što u Beogradu, a što u inostranstvu.

U Srbiji su zvanično registrovana četiri obolela od koronavirusa, a Vlada Srbije donela je na vanrednoj sednici hitne mere, medju kojima je i zabrana ulaza za državljane Italije i još četiri zemlje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.