Blizanci rođeni usred pandemije dobili imena Korona i Kovid

Iako pandemija koronavirusa većini ljudi nije donijela ništa lepo, mladi roditelji iz Raipura u centralnoj Indiji odlučili su da svoje blizance rođene za vreme pandemije nazovu Korona i Kovid.

Majka Priti Verma (27) za Hindustan Times otkrila je da su ta imena izabrali kako bi ih podsetila na teške okolnosti u kojima su dobili dvoje zdrave dece. Dodali su, ipak, da će možda promeniti odluku.

„Blagoslovljena sam blizancima, devojčicom i dečakom, rano ujutru 27. marta. Zasad smo ih nazvali Korona i Kovid. Porodila sam se u teškim okolnostima pa smo suprug i ja hteli da taj dan ostane zapamćen. Kad je i medicinsko osoblje počelo da ih tako zove, odlučili smo da im damo imena prema pandemiji“, rekla je Priti.

Opisala je i s čim su ona i njen muž morali da se nose od trenutka kad su joj, kasno uveče, počeli trudovi do trenutka kad su se bebe rodile.

„Kasno uveče su mi iznenada počeli trudovi. Ne znam kako je moj suprug uspeo da se snađe da hitna dođe po nas. Zbog izolacije zabranjen je saobraćaj i policija nas je nekoliko puta zaustavila, ali su nas pustili da nastavimo zbog mog stanja. Nisam znala šta će nas dočekati u bolnici budući da je već bila ponoć, ali lekari i sestre su bili jako predusretljivi“, ispričala je novopečena majka.

Portparolka bolnice Šubra Sing medijima je otkrila da su mama i bebe u dobrom stanju i da su puštene kući, prenosi Index.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.