U trendu

BNV pozvala Erdogana da pošalje turske lekare u Sandžak zbog infekcije u novopazarskoj bolnici

Predsednica Bošnjačkog nacionalnog vijeća (BNV) Jasmina Curić pozvala je danas turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana da medicinsko osoblje iz te zemlje uputi u Sandžak zbog kako je navela, jako ozbiljne situacije sa epidemijom korona virusa.

Ona je u pismu Erdoganu navela da od početka juna u Novom Pazaru i Tutinu broj obolelih „ubrzano raste sa velikim brojem težih slučajeva koji zahtevaju bolničku i medicinsku pomoć“.

„Situacija je poslednjih deset dana postala jako ozbiljna, u Novom Pazaru i Tutinu imamo više desetina novih slučajeva na dnevnom nivou, a pacijenti u kritičnom stanju se svakodnevno šalju na dalje lečenje u veće medicinske centre širom Srbije“, navela je Jasmina Curić a preneo BNV.

Upozorila je da je u novopazarskoj bolnici 20 lekara i više od 40 medicinskih tehničara i pomoćnog osoblja inficirano korona virusom kao i da se broj umrlih „povećava iz dana u dan“.

„Imajući u vidu relativno nisku stopu smrtnosti u Turskoj u poredjenju sa velikim broj zaraženih u Vašoj zemlji, uvereni smo da će Vaše medicinsko osoblje, pre svega lekari, adekvatno zameniti naše obolele lekare i na taj način pomoći prevazilaženju krize u kojoj se narod Sandžaka našao u ovoj opštoj nevolji“, navela je predsednica BNV u pismu turskom predsedniku.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.