U trendu

Bravo: Bez jedne noge za manje od 24 časa u stanu istrčala 160 km (foto)

Govorili su joj da zbog proteze na nozi ne bi trebalo da trči takve distance, ali hrabra Džeki Hant je demantovala sve. U fantastičnom poduhvatu u svom stanu, na traci je istrčala 100 milja (160 kilometara) – i to za manje od 24 sata.

View this post on Instagram

I'm ready to take on my first 100 miles tomorrow morning. I'm running 100 miles on my treadmill😱 and I will be starting at 8am. The plan is to finish within 24 hours so yes, I'm running continuously for 24 hours, except for aid station refueling and toilet stops😉. . Originally the plan was to run laps in the neighborhood, but with social distancing and the neighborhood busy with walkers I was going to find it hard to avoid people so I've decided to run the full 100 miles on the treadmill😱. I will be the first amputee to ever run a 100 miles on a treadmill nonstop. I must be crazy🤣 I will be posting updates on my stories so I hope you will follow along. Thank goodness for a TV and Netflix. Any suggestions on what to watch on Netflix for 24hours? #aravaipastrong

A post shared by Jacky Hunt-Broersma (@ncrunnerjacky) on

– Uspela sam. Istrčala sam 160 kilometara u 23 sata i 38 minuta na traci za trčanje. Ovo je najteža stvar koju sam ikada uradila. Zato delujem malo umorno na fotografiji. Sve me boli“, napisala je ova 44-godišnja mama dvoje dece.

– Bit ću prva s amputiranom nogom koja će da uradi. Mora da sam luda – napisala je Džeki pre nego što je započela s trčanjem. Prvobitni plan je bio da 160 kilometara optrči po kraju u kom živi, ali zbog situacije s korona virusom je odlučila da se ipak drži svoje trake u stanu. Muž je sve vreme pratio i snimao, a stajala je samo kada je morala do toaleta ili da nešto pojede ili popije.

Rođena je i odrasla u Južnoafričkoj Republici, a trenutno živi u Severnoj Karolini, u SAD-u. Džeki je 2001. godine otkriven tumor, a jedini način da ga lekari uklone bio je da joj amputiraju nogu. Sada nosi protezu, na koju, kako kaže, se navikla.

U trčanje se zaljubila tek nakon operacije kada je videla muža koji se time bavio. Odlučila je da pokuša i tada je sve krenulo. Veliki poduhvat za nju bio je kada je istrčala svoj prvi maraton 2017. godine u Čikagu. Od tada ne staje. Svakodnevno vežba i trči jer kako kaže, želi svima da pokaže da nikada ne treba odustati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.