Britanci pobegli iz švajcarskog skijališta zbog karantina

VAŠINGTON – Britanski turisti tajno su pobegli iz poznatog švajcarskog skijališta Verbir, iako je trebalo da budu u karantinu koji su švajcarske vlasti uvele za posetioce iz Velike Britanije, potvrdio je lokalni zvanicnik, prenosi Si-En-En.

Švajcarska je jedna od oko 40 zemalja koje su uvele zabranu putovanja iz Velike Britanije zbog pojave novog soja korona virusa na jugu Engleske.

Švajcarska je 21. decembra uvela zabranu ulaska za putnike iz Britanije i desetodnevni karantin za turiste iz Britanije i Južnoafričke Republike Afrike koji su se u Švajcarskoj obreli od 14. decembra.

„Neki britanski turisti su odmah otišli, dok su drugi odlučili da ostanu malo duže. Neki od njih su tajno pobegli tokom noći“, rekao je Žan-Mark Sandoz, portparol grada Bagnesa, udaljenog 20-ak minuta od Verbira.

Prema njegovim recima, švajcarske vlasti registrovale su 370 turista iz Velike Britanije koji treba da se pridržavaju karantina.

„Neki od njih morali su da krenu za Francusku, jer su avioni za Veliku Britaniju u Švajcarskoj obustavnjeni. Ne možete im zameriti. U većini slučajeva karantin je bio nepodnošljiv. Zamislite da odsednete sa četiri osobe u hotelskoj sobi od 20 kvadratnih metara“, naveo je Sandoz.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.