U trendu

Britanija: Princ Vilijam primio vakcinu protiv kovid-19

LONDON – Britanski princ Vilijam, koji je prošle godine preboleo kovid-19, otkrio je danas da je primio prvu dozu vakcine protiv koronavirusa.

Vilijam, unuk kraljice Elizabete i drugi po redu za nasledstvo britanskog prestola, objavio je na Tviteru da je imunizovan ranije ove nedelje, zajedno sa fotografijom trenutka kada je dobio vakcinu u londonskom Muzeju nauke, prenosi Rojters.

„U utorak sam primio prvu dozu vakcine protiv kovid-19. Svima koji rade na imunizaciji hvala na svemu što ste uradili i nastavljate da radite“, napisao je princ Vilijam.

Princ se razboleo od kovid-19 prošlog aprila, otprilike u isto vreme kada i njegov otac, prestolonaslednik princ Čarls, iako se vest držala u tajnosti sve do novembra.

Drugi članovi kraljevske porodice takođe su ranije objavili da su primili vakcine, a među njima i princ Čarls i kraljica Elizabeta, koja je tom prilikom rekla da je vakcinacija bila veoma brza i bezbolna i pozvala je javnost da sledi njihov primer.

Britanija je prvom dozom imunizovala do sada skoro 37 miliona ljudi, a u ovom trenutku svi stariji od 34 godine imaju pravo na vakcinaciju.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.