U trendu

Bugarska produžava vanredno stanje

SOFIJA – Bugarska vlada će sutra produžiti vanredno stanje povezano sa epidemijom korona virusa, tako da će industriji ugostiteljstva i turoperatorima biti poznati propisi tokom letnje turističke sezone, izjavio je danas bugarski premijer Bojko Borisov.

On je sa ministrima zdravlja i turizma i sa rukovodiocima turističke industrije razgovarao o merama koje će biti na snazi tokom letnje sezone, prenosi bugarska agencija BTA.

Portal „SiNjuz“ piše da će vanredno stanje biti produženo za mesec dana, odnosno do kraja maja.

Bugarski ministar zdravlja Kostadin Angelov nabrojao je tri mogućnosti za ulazak u Bugarsku: potvrdu o vakcinaciji vakcinom protiv kovida-19 koju je odobrila Svetska zdravstvena organizacija, negativan PCR test ili antigenski test ili dokument koji je dokaz o prirodnom imunitetu stečenom kao rezultat potvrđene infekcije u prethodnih šest meseci.

„Uslovi za ulazak treba da budu konkurentni onima koje su postavile druge zemlje. Oni treba da pomognu bugarskom turizmu,“ rekao je Angelov.

Potpredsednica vlade i ministarka turizma Marijana Nikolova naglasila je da je Bugarska spremna za letnju sezonu i da Bugarska pokreće kampanju pod motom „Bezbedno leto 2021“, koja cilja na susedne balkanske zemlje i prioritetna tržišta.

„Zalagali smo se za agresivno oglašavanje“, rekla je Nikolova, dodajući da je takvo oglašavanje pomoglo dobroj zimskoj turističkoj sezoni u Bugarskoj.

Istakla je i da su se, uprkos pandemiji, mnogi turisti iz susednih balkanskih zemalja odlucili za Bugarsku ove zime.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.