Carević traži potpuno zaključavanje Budve zbog korone

BUDVA – Zbog pogoršane epidemiološke situacije, predsednik Opštine Budva Marko Carević traži od nadležnih potpuno zaključavanje te opštine.

U Budvi trenutno je 696 aktivnih slučajeva korona virusa.

Carević se pismom obratio premijeru Zdravku Krivokaiću i ministarki zdravlja Jeleni Borovinić Bojović, kao i Savetu za borbu protiv korona virusa, u kojem navodi da bi to podrazumevalo zabranu rada ugostiteljskih objekata, obustavljanje nastave u školama (prelazak na on-line nastavu), zatvaranje svih predškolskih ustanova i vrtića.

Traži i da se rad privrednih društva i preduzetnika koji se bave trgovinom prehrambenih proizvoda (marketi, supermarketi, hipermarketi) prilagodi trenutnoj situaciji.

Opštinski Tim za zaštitu i spašavanje Opštine Budva, predlažio je i da se uvede zabrana izlaska iz objekata stanovanja u vremenu od 17 do 05 časova narednog dana, kao i zabrana kretanja, okupljanja i boravka na javnim površinama svakog dana u vremenu od 17 do 05 časova narednog dana.

Traže i uvođenje zabrane međugradskog putovanja, zatvaranje igrališta, teretana na otvorenom i zatvorenom prostoru i fitnes centara, preneli su crnogorski mediji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.