U trendu

CarGo donirao 20.000 evra manastiru Hilandar

 Kompanija CarGo objavila je danas da je donirala 20.000 evra manastiru Hilandar, kome je, kako je navedeno, pomoć usled pandemije korona virusa bila neophodna.

„CarGo je pravi primer solidarnosti i sabornosti u Srbiji. Zato su prva i jedina kompanija koja je pobratimljena sa Hilandarom. U prethodnom periodu, usled brzoširućeg virusa, manastir je bio zatvoren, pa su i naši prihodi presušili. Većina monaha je bila bolesna. Svakodnevni troškovi su bili basnoslovno veliki, a trebalo nam je sve – od lekova do osnovnih životnih namirnica“, objasnio je poverenik manastira, Miloš Stojković, saopštio je CarGo.

Podseće se da je prijateljstvo kompanije i manastira počelo je nakon humanitarne akcije „Kamp prijateljstva“ u kojoj je 400 dece slabijeg materijalnog statusa iz čitavog regiona prvi put boravilo u Beogradu.

Nastavilo se gradjenjem kampa u Sijarinskoj Banji, u opštini Medvedja, kada je CarGo donirao sredstva u iznosu od 125.000 evra.

„Ponosni smo na sve što smo sa CarGo-om uspeli da uradimo za ovo vreme. Oni su pravi primeri istinskih ljudskih vrednosti“, dodao je Stojković.

Predsednik Udruženja CarGo, Aleksandar Vučić, rekao je da je čast što CarGo može da pomogne kada je najteže.

„Mi često dajemo i kada sami nemamo, jer verujemo da je solidarnost osnova našeg društva. Sada nam je čast što smo pomogli monasima iz Hilandara i nadamo se da će se zdravstveni bilans uskoro promeniti“, rekao je Vučić.

Kako je navedeno u saopštenju, CarGo je jedina kompanija u domaćoj istoriji koja je pobratimljena sa manastirom Hilandar i da ona već par godina nesebično pomaže njegovoj humanoj misiji.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar