U trendu

CarGo donirao više od 250.000 evra od početka krize zbog pandemije korona virusa

Kompanija CarGo Technologies saopštila je da je od početka pandemije korona virusa, zajedno sa svojim partnerima, donirala više od 250.000 evra u finansijskim i nefinansijskim donacijama. 

Direktor kompanije Vuk Guberinić je rekao da je obavljeno više od 30.000 besplatnih usluga za medicinske radnike, dostavljeno 10.000 besplatnih obroka za zdravstvene radnike, socijalno ugrožene i volontere, kao i da je organizovano 5.000 besplatnih dostava za penzionere i najugroženije.

„Nakon mesec i po dana, sumirali smo naše aktivnosti i sa ponosom mogu da kažem da smo zajedno sa našim partnerima donirali više od 250.000 evra u cilju ublažavanja posledica korone. Od odricanja od zarade, troškova goriva, automobila, održavanja i drugih fiksnih troškova, do volonterskog servisa i preko deset hiljada besplatnih obroka“, izjavio je Guberinić.

Zahvalio je partnerima koji su umesto zarade odabrali humanost i rekao da mu je žao što CarGo nije mogao da stigne do svih zdravstvenih radnika usled ogromne potražnje i ograničenih kapaciteta.

„Zdravstvenim radnicima smo makar malo olakšali borbu koju vode za sve nas. Planirali smo da pomognemo i apotekarima i zaposlenim u marketima, ali nažalost, to nismo mogli da izdržimo jer sami snosimo sve troškove, bez pomoći ili bilo kakvih subvencija“, kazao je Guberinić.

On je dodao i da inženjerski tim radi na „CarGo Butler“, opciji preko koje će se, u samoj CarGo aplikaciji, naručivati namirnice iz marketa i hrana iz restorana, a bez ikakvog kontakta.

„Ublažavanje mera nam daje nadu, ali moramo da vodimo računa i poštujemo preporuke. Kako bismo pomogli ljudima i doprineli smanjivanju kontakata, iskoristićemo prednosti novih tehnologija. Funkcionalnosti poput našeg CarGo Batlera, omogućiće da ‘nova realnost’ koja nas očekuje postane bolja realnost za sve nas“, rekao je direktor kompanije CarGo Tehnologies.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.