U trendu

CdM: Đeljošaj i Nimanbegu kod Abazovića

PODGORICA – Nakon višečasovnog protesta u Opštini Tuzi i odluke premijera da ne ode u tu opštinu, predsednik te lokalne zajednice Nik Đeljošaj i poslanik Genci Nimanbegu došli su u vladu na sastanak sa potpredsednikom Dritanom Abazovićem, preneo je podgorički portal CdM.

Prema saznanjima tog portala zdravstvene vlasti su odlučile da građanima Podgorice, Cetinja i Nikšića zabrane izlazak iz ovih opština, da bi kafići i ugostiteljski obekti ostali otvoreni u Tuzima, Danilovgradu i Baru.

Do ove promene je, navode, došlo nakon što su nadležni uvideli da su juče doneli pogrešnu odluku za Tuzi, kada su odlučili da zatvore kafiće i ugostiteljske objekte u toj opštini, iako se ona nalazi u tzv. „zelenoj zoni“.

U meduvremenu, podgoričko Osnovno državno tužilaštvo formiralo je predmet kako bi ispitalo da li je predsednik Opštine Tuzi izjavom da neće poštovati mere za suzbijanje korona virusa počinio krivično delo pozivanje na otpor.

Inače, ranijim odlukama nadležnih, zbog pogoršane epidemiološke situacije, zaključane su crnogorske opštine Budva, Tivat i Herceg Novi.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.