CG: Odobreno učešće vojske Crne Gore u međunarodnim vežbama

PODGORICA – Savet za odbranu i bezbednost Crne Gore odobrio je danas učešće pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim vežbama u 2021. godini.

To je saopšteno nakon sednice kojom je predsedavao predsednik Crne Gore Milo Đukanovic, a u čijem radu su učestvovali članovi Saveta, predsednik skupštine Aleksa Bečić i predsednik Vlade Zdravko Krivokapić, a po pozivu i ministarka odbrane Olivera Injac, prenele su podgoričke „Vijesti“.

Posebno su razmatrana pitanja od značaja za angažovanje Vojske Crne Gore u međunarodnim misijama.

Imajući u vidu da su predlozi o daljem angažovanju u misijama u Savet stigli pre formiranja nove Vlade, postignuta je saglasnost da se oni vrate Ministarstvu odbrane za dodatno usaglašavanje, a da će Savet uskoro zakazati novu sednicu.

Savet će razmatrati i postavljenja i razrešenja oficira na ključnim pozicijama u Vojsci Crne Gore, navodi se u saopštenju nakon sednice.

Dodaje se da je predstavljen i Izveštaj o učešću pripadnika Vojske Crne Gore u međunarodnim vežbama u 2020. godini.

Članovi Saveta informisani su da je Vojska Crne Gore, s obzirom na pandemiju kovid-19, od planiranih 19 međunarodnih vojnih vežbi učestvovala na dve u inostranstvu i jednoj u Crnoj Gori.

U zaključku je konstatovano da nije umanjena spremnost pripadnika Vojske Crne Gore za izvršenje namenskih zadataka, što potvrđuje i doprinos koje su jedinice dale kroz saradnju sa drugim institucijama u borbi protiv pandemije korona virusa.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.