Crna Gora:Bezbednost za turiste,posebno za one iz Srbije

BEOGRAD – Delegacija Vlade Crne Gore s ministarkom zdravlja Jelenom Borovinić Bojović na čelu poručila je da su pripreme za letnju turisticku sezonu uveliko u toku i da će se Crna Gora truditi da obezbedi otvorenost i sigurnost za turiste, a posebno za one iz Srbije, kako bi mogli da uđu bez ograničenja i testova.

Kako je saopšteno iz Vlade Crne Gore, delegacija se danas susrela sa predsednicom Vlade Srbije Anom Brnabić, čime je zaokružena dvodnevna poseta Srbiji, prenele su podgoričke Vijesti.

U saopštenju se navodi da se na sastanku razgovaralo o nastavku saradnje u borbi protiv pandemije korona virusa i bilateralnim odnosima.

Ministarka je prenela pozdrave Vlade Crne Gore Brnabićevoj i predsedniku Aleksandru Vučiću, kao i izraze zahvalnosti za dosadašnju pomoć u vakcinaciji građana Crne Gore.

Ona je istakla neophodnost nastavka i produbljivanja saradnje u ovoj oblasti i apostrofirala posvećenost Crne Gore razvijanju bilateralnih odnosa sa Srbijom do najboljeg mogućeg nivoa.

Brnabić je poručila da je Srbija u prethodnom periodu pokazala da je spremna da pruži neophodnu pomoć susedima u borbi protiv korona virusa, te dodala da će Vlada Srbije nastaviti da ulaže napore u cilju zajedničkog prevazilaženja ove krize.

Govoreci o bilateralnim odnosima, Brnabić je istakla da je temeljno nastojanje Srbije da se oni učine što bližim i sadržajnijim, a da se politički dijalog intenzivira.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.