U trendu

Cvijanović: Hvala Srbiji na svemu, cilj stabilna i jaka RS

BANJALUKA – Naš cilj je da Republika Srpska bude stabilna, razvijena i jaka, poručila je danas predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović u Banjaluci posle sastanka sa delegacijom Srbije koju je predvodio predsednik Aleksandar Vučić i istakla da Srbija i RS pokazuju kapacitet da unapređuju saradnju u svim oblastima.

Cvijanović je na zajedničkoj konferenciji za medije sa predsednikom Vučićem i predsedavajućim Predsedništva BiH Miloradom Dodikom kazala da je na sednici Saveta za saradnju Srbije i Republike Srpske razgovarano o realizovanim projektima i budućim planovima, ali i da su razmenjenja mišljenja o aktuelnoj političkoj situaciji u BiH i uslovim u kojima funkcioniše društvo.

Ona je navela da je razgovaramo o privredi i zdravstvu i izrazila zadovoljstvo što, kako kaže, Srbija i Republika Srpska pokazuju kapacitet da unapređuju svoju saradnjuu svim oblastim.

„Nastojimo da objedinimo određene funkcije kako bismo mogli da radimo na dobrobit naših građana i zadovoljni smo onim što smo do sada postigli“, rekla je Cvijanović.

Zahvalila je Srbiji što je bila na raspolaganju RS u teškim vremenima, uključujući i podršku u vreme pandemija korona virusa, ali i zato što smo zajedno definisali strateške i infrastrukturne projekte, i sve druge projekte koji su važni za opštine u RS.

Ona je izrazila zahvalnost Srbiji i na podršci opštinama u Federaciji koje su, kako je istakla, često prepuštene same sebi bez adekvatnog tretmana od federalnih vlasti, i zato što tamo žive građani zagledani u ono što rade Srbija i RS, jer znaju da im je to šansa za opstanak na tim prostorima.

Cvijanović je kazala da je među prioritetima zajedničke saradnje izgradnja autoputa Beograd- Banjaluka, kao i izgradnja aerodroma u Trebinju i da se, kako kaže, resorna ministarstva Srbije i RS predano pripremaju za taj projekat.

„Ulazimo u fazu koja se odnosi na izgradnju velikog energetskog potencijala i projekta koji se decenijama planiran, a došao je na red da RS i Srbija realizuju i obezbede sve što je potrebne u energetskoj sferi za nas i za okruženje“, navela je Cvijanović.
Dodala je da je obavestila predsednika Vučića i rukovodstvo Srbije o uslovima u kojima funkcioniše RS u BiH i naglasila da je prioritet stabilna, razvijaena i jaka RS.

„Ne želimo da gubimo vreme i korak sa onim što su potrebe našeg razvoja. Nećemo da budemo zarobljeni raznim temama, ali nismo imuni na ono što su izazovi našeg vremena“, poručila je Cvijanović.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.