U trendu

Da li će u RS biti uvedene dodatne epidemiološke mere?

BANJALUKA – Zbog znatnog pogoršanja epidemiološke situacije u Republici Srpskoj danas je na sastanku premijera Radovana Viškovića i predstavnika nadležnih institucija najavljena mogućnost uvođenja dodatnih mera.

U RS ponovo raste broj inficiranih korona virusom, za poslednja 24 sata obolelo je još 310 osoba, a sedam preminulo, piše RTRS i dodaje da je Banjaluka sa 88 novozaraženih ponovo najveće žarište epidemije.

Prema poslednjem izveštaju o epidemiološkoj situaciji zabrinjava podatak da je u odnosu na prethodni period rast broja novozaraženih u najvećem gradu Republike Srpske 100 odstotan.

Nepoštovanje mera, poput obaveznog nošenja maske u zatvorenom prostoru, držanja propisane distance, privatnih okupljanja do deset osoba, kažu nadležni, dovelo je do pogoršanja epidemiološke sitiuacije i zbog toga postoji mogućnost da postojeće mere budu modifikovane.

Jedna od mera, mogla bi, ponovo, da bude organizacija rada od kuće i to, pre svega, tamo gde u procesu rada učestvuje veći broj zaposlenih.

Na sastanku u Vladi, izražena je i zabrinutost da bi rast broja zaraženih mogao ugroziti vakcinaciju, između ostalog i zbog toga što bi ponovo u funkciju trebalo da budu stavl?ene ambulante za respiratorne infekcije, koje su sada u službi imunizacije.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.