Delegacija SZO posetiće i provincije Guangdong i Sečuan

PEKING – Delegacija eksperata Svetske zdravstvene organizacije (SZO), koja se trenutno nalazi u Pekingu da bi ispitala epidemiju koronavirusa, posetiće i provincije Guangdong i Sečuan, izjavili su danas portparoli kineske Nacionalne zdravstvene komisije i SZO.

U Pekingu, portparol Nacionalne zdravstvene komisije objavio je detalje posete na brifingu za medije, preneo je Rojters.

Prethodnica od tri člana, uključujući vođu misije dr Brusa Ajlvorda iz SZO, stigla je pre nedelju dana, dok su drugi članovi stigli tokom vikenda.

U Ženevi, portparol SZO Tarik Jašarević rekao je da je misija započela svoj rad u nedelju sveobuhvatnom radionicom i pregledom podataka kod glavnih ministarstava koja vode ili doprinose odgovoru na epidemiju.

Tim SZO je danas razgovarao sa zdravstvenim zvaničnicima Pekinga o razvoju zaraze u zajednici, posetili su glavnu ustanovu za zarazne bolesti bolnicu Ditan i Andženski centar i zdravstvenu kliniku i razgovorali sa zvaničnicima Kineskog centra za kontrolu bolesti, rekao je on.

„Kasnije ove nedelje otićiće u provincije Sičuan i Guangdong da bi razumeli primenu i uticaj odgovora aktivnosti na pokrajinskom i nivou okruga“, rekao je Jašarević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.