U trendu

Devojke obolele od koronavirusa rade u poslovnoj zgradi u centru Beograda

Devojke kod kojih je utvrđeno da su zaražene koronavirusom rade u poslovnoj zgradi u centru Beograda, u Ulici kneza Mihaila. U slučaju državljanina Kine, za koga je potvrđeno da je drugi slučaj u Srbiji obolelog od KOVID-19, preduzete su sve mere kako bi osobe koje su radile sa njim bile zaštićene.

Prostorije firme u kojoj radi kineski državljanin su zatvorene, a svi zaposleni su poslati da rade od kuće. Identična mera, udaljavanje sa radnog mesta u kom je boravio zaraženi i rad od kuće, primenjena je u slučaju radnika kompanije koja se nalazi u istoj zgradi – saznaju „Novosti“.

Preventivne i dodatne mere preduzele su i firme čiji su zaposleni bili u kontaktu sa obolelim državljaninom Kine.

Podsetimo, kineski državljanin zaražen korona virusom je smešten na Infektivnoj klinici u Beogradu nije u teškom zdravstvenom stanju. On inače živi u Beogradu, radi u kineskoj firmi koja se bavi mobilnom telefonijom i juče je smešten na Infektivnu kliniku zbog upale pluća.

Zaražene devojke su bile u kontaktu sa ženom iz inostranstva, tačnije iz Švajcarske. Ona je boravila u gostima u Beogradu, a kod nje je nedugo potom dokazano da je imala virus. Državljanke Srbije su izolovane u Klinici za infektivne i tropske bolesti Kliničkog centra Srbija.

Takođe, Vlada Srbije odlučila je da uvede nove mere. Stranim državljanima koji dolaze iz područja sa intenzivnom transmisijom korona virusa, odnosno iz Italije, pojedinih provincija Kine, iz Južne Koreje, Irana i delova Švajcarske privremeno će biti zabranjen ulazak u našu zemlju.

Uvedena je i preporuka za striktno poštovanje zabrane putovanja zaposlenih u sistemu zdravstvene i socijalne zaštite u Republici Srbiji u zemlje sa intenzivnom transmisijom COVID-19 kao i žarištima epidemije. To je deo dodatnih mera radi sprečavanja pojave širenja i suzbijanja zarazne bolesti COVID-19, koje su uvedene prema preporukama naših epidemiologa i u skladu sa preporukama Svetske zdravstvene organizacije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.