Djoković zaražen korona virusom

Srpski teniser Novak Djoković saopštio je danas da je zaražen korona virusom.

Kako je saopšteno iz njegovog tima, odmah po dolasku u Beograd prvi teniser sveta se testirao zajedno sa članovima porodice i tima sa kojima je bio u Beogradu i Zadru. On ne oseća nikakve simptome.

„Odmah po dolasku u Beograd otišli smo na testiranje. Moj i Jelenin rezultat je pozitivan. Deca su negativna. Sve što smo uradili u proteklih mesec dana radili smo čistog srca i iskrenih namera. Naš turnir je bio humanitarnog karaktera sa idejom da pomognemo teniserima iz regiona, da im omogućimo uslove da igraju, ostvare prihode i na taj način lakše prebrode ovaj težak period“, naveo je Djoković u saopštenju.

Djoković je rekao da je organizovao turnir Adria tur u trenutku u kojem je virus oslabio „verujući da su se stekli uslovi za njegovo održavanje“.

„Želeli smo da pošaljemo poruke solidarnosti i poštovanja, fer-pleja. Cilj je bio i da pomognemo dobrotvornim fondacijama i onima kojima je pomoć najpotrebnija i drago mi je što se veliki broj ljudi pridružio toj inicijativi. 
Izuzetno mi je žao zbog svakog pojedinačnog slučaja zaraze. Pratim izjave lekara i nadam se da se broj zaraženih neće povećavati“, rekao je prvi teniser sveta.

On je izrazio nadu da se neće komplikovati bilo čija zdravstvena situacija i da će svi biti dobro i rekao da će ostati u samoizolaciji narednih 14 dana i da će se ponovo testirati za pet dana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.