U trendu

Dnevno umire 1.000 Amerikanaca od korone: Kupuju 100.000 kesa, nemaju kovčege

Pentagon kupuje 100.000 plastičnih kesa u koje će se stavljati tela Amerikanca koji su izgubili biku sa koronavirusom. Te kese, poznate pod imenom mrtvačke, vojska koristi za posmrtne ostatke vojnika stradalih u borbama, prenosi NY Daily news

One će stići preko Savezne agencije za upravljanje kriznim situacijama koja je Njujorku već, predvidevši veličinu problema, obezbedila više desetina kamiona hladnjača za odlaganje tela umrlih kojih je iz dana u dan sve više.

Širom SAD zaraženo je više od 249.559 ljudi, a umrlo ih je 6.047. Od tog broja samo u Njujorku pozitivnih je 51.809. Do sada su u tom gradu umrle 1.562 osobe.

Situacija je alarmantna na svim poljima, bolnice su pretrpane, mrtvačnice takođe, manjak aspiratora će postati ozbiljan problem za šest dana.

Nedostaju medicinski radnici iako svakodnevno avionima dolaze iz svih krajeva SAD, nema dovoljno ni zaštitne opreme. Zbog svega toga mediji citiraju jednog od lekara koji umesto svih kaže da se kada odlaze na posao osećaju „kao ovce pred klanje“.

U gradu u kome je hospitalizovano više od 10.000 ljudi, jedina prazna bolnica je, ako se izuzme 20 primljenih pacijenata, ona na vojnom brodu Konfort usidrenom na Menhetnu a koji između ostalog ima 1.000 kreveta i 12 operacionih sala.

Kažu da smeštaj pacijenata, a to bi trebalo da budu oni koji nisu pozitivni na virus korone, a potrebna im je hitna medicinska pomoć, dodatno otežava činjenica da bolesnog nije jednostavno dovesti kolima hitne pomoći na brod usidren kod kipa Slobode.

Administracija Bele kuće saopštila je da je broj mrtvih u SAD penje se na više od 1.000 u samo jednom danu. Prema procenama stručnjaka za zdravstvo Bele kuće, od koronavirusa će, čak i ako na snazi bude potpuni karantin, umreti između 100 i 240 hiljada Amerikanaca.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar