U trendu

Dobro poslovanje Er Srbije rezultat strateškog planiranja

VANKUVER – Srpska avio kompanija Er Srbija posluje sve bolje i podaci o broju putnika pokazuju povećanje u odnosu na period pre pandemije, navodi se na kanadskom sajtu Simpl Flaing, koji prati najvažnija dešavanja u svetskoj komercijalnoj avijaciji.

U izveštaju o Er Srbiji se kaže da je srpski avio-prevoznik zbog povećanja broja putnika iznajmio avion Boing 737-700 od kompanije Smartvings, kao i da je tokom juna ove godine srpska kompanija prevezla 170.413 putnika, što je najveći evidentirani broj putnika još od decembra 2019. godine.

Ovaj podatak je utoliko impresivniji jer je broj putnika u junu ove godine bio čak za 68 odsto veći nego tokom prethodnog meseca maja, naglašava kanadski sajt, čija se glavna centrala nalazi u Londonu.

Er Srbija trenutno prevozi više od polovine ukupnog broja putnika koji kreću na putovanja sa aerodroma Nikola Tesla u Beogradu na neku od 38 međunarodnih destinacija.

Najviše putnika Er Srbije leti u Tivat, Podgoricu, Pariz, Moskvu, Cirih i Njujork.

Rukovodstvo Er Srbije ukazuje da su impresivni poslovni rezultati ostvareni u junu rezultat strateškog planiranja, prepoznavanja poslovnih mogućnosti i brzih adaptacija na tržišne promene.

„Raduje nas što se situacija lagano razvija u pozitivnom pravcu. Posvećeni smo intenziviranju vazdušnog saobraćaja i nastojimo da obezbedimo dobre veze sa svim gradovima u regionu, u Evropi, ali i u čitavom svetu“, ukazao je Jirži Marek direktor za komercijalu i strateška pitanja Er Srbije.

On je potvrdio, navodi kanadski sajt, da se Er Srbija trenutno širi na nova tržista i nastoji da unapredi i poboljša svoje usluge za što veći broj putnika, navodeći primer značajnog unapređenja saradnje sa dugogodišnjim partnerom, kompanijom Turkiš Erlajn.

Istovremeno, kompanija Er Srbija je praktično tokom trajanja pandemije korona virusa uspela da otvori i nove linije, kao što su Kraljevo-Solun, Beograd-Ženeva, Beograd-Rostov-na-Donu i Beograd-Oslo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.