U trendu

Docić: Uželeli smo se fudbala, najpoštenije da se sve odigra

BEOGRAD – Kapiten fudbalera Čukaričkog Marko Docić izjavio je da su mu tokom pauze zbog pandemije korona virusa nedostajali treninzi i da mu se život malo promenio.

„Brđani“ su juče odradili prvi trening posle pauze zbog pandemije virusa, a danas su na programu bila dva treninga.

„Sigurno da je nemoguće igrati fudbal bez kontakta, teško da će se to desiti. Treninzi su nam svakako nedostajali. Kad godinama radite jednu stvar i kad postoji adrenalin u vama, pa prekinete to na dva meseca, malo vam se i život promeni. Možete da gledate na neke stvari sa druge, šire strane“, rekao je Docić za klupski sajt.

IzabranciiAleksandra Veselinovića na početku će raditi po grupama, a Docić se nada da ćemo uskoro moći normalno sprovodimo treninge, kad što je to bilo i pre virusa.

„Treneri su već napravili plan i program rada, radujemo se povratku na teren i da napokon osetimo loptu“, rekao je on.

Posle gotovo dvomesečne pauze rizik od eventualnih povreda je svakako veći, ali je Docić istakao da se mnogo radilo na prevenciji.

„U prethodnom periodu smo najviše radili na tome. To je bio akcenat na vežbama koje smo radili kod kuće. Ovaj period su takođe neki igrači iskoristili da se oporave od povreda. Sada su svi zdravi, orni i spremni za nastavak prvenstva.

Docić je istakao da se zalaže da se odigraju svi mečevi u Superligi, kao što je to bilo i planirano pre početka prvenstva, što je stav i trenera Veselinovića.

„Najpoštenije bi bilo da se odigraju svi mečevi do kraja i da teren bude jedino merilo pri rangiranju timova. U tom slučaju, ako se budu igrala preostala četiri kola, kao i plej-of, biće vrlo zanimljivo, pre svega u borbi za Evropu i opstanak. Svaki meč bi u tom slučaju bio od ogromne važnosti. Naravno, ne odričemo se ambicija ni u Kupu Srbije, gde smo trenutno u četvrtfinalu“, zaključio je Docić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar