U trendu

Doktor Nestorović: Sve preminule vodimo kao žrtve korone, ali…

Doktor Branimir Nestorović rekao je gostujući sinoć u jednoj emisiji da nisu sve zemlje prijavile tačan broj umrlih od koronavirusa, ali da je Srbija bila poprilično poštena u tome.

– Statistika beleži ono što zemlje prijavljuju. Bugarska je slična nama prema broju stanovnika. Prosto je neverovatno poverovati u njihove podatke. Za Sloveniju je odlično kako se izborila s obzirom na blizinu Italiji. Hrvatska radi brze testove, a mi radimo bris iz nosa. Zašto neko smanjuje rezultate, zašto neko povećava, to je pitanje politike sad – otkrio je doktor na televiziji Pink.

Sve to je ilustrovao primerima iz naše zemlje.

– Čitao sam rad jednog italijanskog stručnjaka. Meni je umro prijatelj, kardiohirurg Marković, umro je i od drugarice moje brat… Ja smatram da smo mi bili veoma pošteni pri priznavanju rezultata. Sve smo računali da su umrli od Covida-19. I onu ženu sa moždanim udarom od 92 godine i onog čoveka s terminalnom fazom karcinoma. Sad je pitanje jesu li umrli od primarne bolesti ili od koronavirusa. A mi smo ih sve vodili da su od korone – objasnio je doktor Nestorović.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (5)