Doktori i medicinsko osoblje okrenuli leđa premijerki i ministru u Novom Pazaru (video)

Prilikom posete Novom Pazaru doktori i medicinsko osoblje Opšte bolnice okrenuli su leđa premijerki Srbije Ani Brnabić i ministru zdravlja Zlatiboru Lončaru.

Premijerka Ana Brnabić i ministar zdravlja Zlatibor Lončar obišli su Opštu bolnicu u Novom Pazaru, kako bi se uverili u situaciju u tom gradu u vezi sa epidemijom korona virusa.

Lončar se osvrnuo na korektnost i činjenice, povodom navoda da je u Novom Pazaru i Tutinu za 24 sata bilo više od 30 sahrana.

Ministar je rekao da je to ukupan broj preminulih, ali da je jedan deo njih umro kod kuće jer se uopšte nije javljao lekarima, niti su lekari imali priliku da ih leče.

„Ne možete da nas optužujete za to što je neko umro kod kuće. Nemamo uvid zašto i kako je neko umro kod kuće, nemojte da mešamo te stvari. Molim vas za korektnost i činjenice, ne zbog mene, nego pacijenata i zdravstvenih radnika“, rekao je Lončar.

„Ono što smo dobili kao informaciju, a naravno sve će se proveriti, jeste da su oni ležali kod kuće, nisu se javljali lekaru. Kada je već stanje bilo alarmantno, maltene nepovratno, tek onda su došli u bolnicu. U toj situaciji ne možete da procenjujete napamet, potrebna je obdukcija da bi se znao tačan uzrok smrti. To je kompleksno, nemojte da to pojednostavljujemo..“, rekao je Lončar.

Ministar je apelovao na jedinstvo svih jer je to, kaže, najvažnije kako bi se izašlo iz ove situacije.

„Korona će proći i onda sve da se analizira, ali ovo nije momenat za to, već da budemo jedinstveni i humani, da rešimo situaciju“, rekao je on.

Lončar je primetio da bi situacija svakako bila lakša i da su se više slušale preporuke.

„Napadate nas kad popuštamo mere i kada pojačavamo mere. Jednostavno, šta god da se uradi, kao da treba da bude drugačije… O svakom pacijentu vodimo računa kao da je najrođeniji. Od vike i dreke pomoći niko neće imati“, zaključio je Lončar.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.