U trendu

DPS tvrdi da je Krivokapić najneodgovorniji građanin

PODGORICA – Najuticajnija opoziciona DPS Mila Đukanovića kritikovala je danas premijera Zdravka Krivokapića zbog toga što poziva građane na odgovornost, a on je, kažu, najneodgovorniji građanin.

Za mandata Krivokapića, navode, zemlja je doživela zdravstvenu katastrofu, vlada je izgubila bilo kakvu kontrolu nad epidemijom, a premijer je na svakom koraku kršio epidemiološke mere.

„Da je premijer bio odgovoran, kako mu nalaže i funkcija koju obavlja, našao bi način kako da postavi na čelo trenutno najvažnijeg, zdravstvenog resora, osobu koja je stručna i sposobna“, navodi se u saopštenju DPS.

Da je, dodaju, premijer bio odgovoran prihvatio bi ponuđenu donaciju vakcina i na vreme zatvorio granice, kako se ne bi u zemlju unosio ekstremno zarazan novi soj virusa.

„Da je bio odgovoran, našao bi način kako da motiviše građane da poštuju mere a ne da bez imalo osećaja za tuđu patnju i bol, ide na pokajanja i pokazivao celoj Crnoj Gori da mu je dozvoljeno ono što ni jednom građaninu nije“.

Podsećaju da je Crna Gora najgore pozicionirana na lestvici zaraženih korona virusom.

Licemernim smatraju kada patriotske i moralne pridike DPS-u drži premijer, koji je rekao „da se on pita Crna Gora ne bi postojala“.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.