U trendu

Er Srbija: Najbolji februar od pokretanja kompanije

BEOGRAD – Kompanija Er Srbija saopštila je danas da je u februaru prevezeno 145. 610 putnika sa beogradskog aerodroma, za 32.000 više u odnosu na isti mesec lane, što predstavlja povećanje od čak 28 odsto i što ga čini, kako se navodi, „najboljim februarom“ od pokretanja ove kompanije.

„Er Srbija nastavlja da beleži snažan rast broja putnika i u drugom mesecu 2020. godine. Istovremeno, popunjenost kapaciteta za prevoz putnika (Load Factor) na letovima iz Beograda povećana je za osam procentnih poena u odnosu na februar 2019. i iznosila je 66 odsto“, navodi se u saopštenju Er Srbije.

Broj destinacija Er Srbije iz sprske prestonice porastao je sa 34 na 41, dok je prodaja dodatnih usluga povećana za 38 odsto, u poređenju sa istim mesecom prošle godine.

„Raduje nas što konstantno ulaganje u unapređenje ponude i usluga daje rezultate, o čemu svedoče podaci o kontinuiranom trendu rasta broja putnika. Odlični operativni rezultati kojima se nadovezujemo na uspehe iz 2019. i prvog meseca ove godine, pokazuju da smo na putu realizacije ambicioznih planova koje smo zacrtali za naredni period“, izjavio je direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Jirži Marek.

Dobri rezultati su ostvareni, kažu u ovoj kompaniji, uprkos pojavi korona virusa u severnoj Italiji tokom poslednje nedelje februara, što se odrazilo na poslovanje većine evropskih avio-prevoznika.

S druge strane, dodaju, kao i kod drugih avio-kompanija primetan je pad tražnje za mart i april u određenoj meri.

„Er Srbija će nastaviti sa prilagođavanjem svojih kapaciteta potražnji i novonastalim okolnostima na tržištu, sledeći preporuke Svetske zdravstvene organizacije (WHO) i domaćih nadležnih organa, dok bezbednost putnika i članova posade ostaje glavni prioritet“, navode u Er Srbiji.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.