U trendu

Er Srbija od pocetka godine prevezla vise od 1,5 mln putnika

BEOGRAD – Nacionalna avio-kompanija „Er Srbija“ premašila je broj od 1,5 miliona prevezenih putnika od početka 2021. godine, što je 76 odsto više u odnosu na broj prevezenih putnika nego lani, saopšteno je danas iz kompanije.

U prva tri kvartala tekuće godine, srpska nacionalna avio-kompanija je zabeležila 51 odsto tržišnog udela na aerodromu „Nikola Tesla Beograd“, što je za 6 procentnih poena više u odnosu na isti period 2019. godine.

Navedeno je u saopštenju da je „Er Srbija“ trenutno na nivou od 57 odsto u odnosu na broj prevezenih putnika u 2019. godini.

Popunjenost putničke kabine na letovima „Er Srbije“ od januara iznosila je 66 odsto, a direktor za komercijalu i strategiju Er Srbije Jirži Marek izrazio je zadovoljstvo rezultatima koje je kompanija ostvarila ove godine uprkos promenljivim ograničenjima u putovanju zbog pandemije.

Kazao je da se nada da će se ovakav trend nastaviti i u budućnosti, kako bi se dostigao nivo iz 2019. godine.

„Svesni smo da se situacija s pandemijom korona virusa pogoršava, pa oprezno pristupamo planovima za naredni period, oslanjajući se pre svega na fleksibilnost i sposobnost brzog prilagođavanja okolnostima na tržištu“, poručio je Marek.

Srpski nacionalni avio-prevoznik je u rekordnoj 2019. godini prevezao 2,8 miliona putnika.

Saopšteno je da su tokom te godine uvedene čak 23 nove linije i uspostavljene operacije sa još dva aerodroma u Srbiji, nakon čega je ekspanzija zaustavljena globalnom pandemijom.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar