Evropska narodna partija poromoviše vakcinaciju

BRISEL, 14. januara ( Tanjug) – Evropská narodna partija (EPP) kaže da će predvoditi borbu u Evropi protiv dezinformacija, a u cilju informisanja javnosti o koristi vakcine protiv Kovid19.

U pismu koje su potpisali Donald Tusk, predsednik ove najveće i najuticajnije evropske političke porodice, i Manfred Veber, predsedvajući grupom EPP u Evropskom parlamentu, poziva se na veće napore u borbi protiv neodlučpnosti kod grašana kada je reč o vakcinaciji.

„Kao politički lideri našim naučnicima i istraživačima dugujemo da se suprotstavimo pandemiji dezinformacija koja želi da potkopa njihove napore, a građane dovede u sumnju. Evropska narodna stranka predvodiće u ovu borbu za odbranu nauke i dokaza”, navodi se u pismu.

Lideri EPP naglašavaju da se mora odgovoriti na pitanja i brige svih građana Evrope povodim vakcinacije i pobrinuti se da do njih stignu tačne informacije o tome da su ”vakcine siguran i efikasan način zaštite naše populacije i naš jedini instrument za zaustavljanje smrtonosnog virusa”.

”Vakcine protiv korona virusa primer su onoga što se može postići kada Evropa sarađuje i bude jedinstvena. Oni su simbol ambicije, nade i posvećenosti, karakteristika koje su uvek bile osnova Evropske unije”, zaključuje se u pismu EPP.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.