U trendu

Festival “Dani Danila Lazovića“ večeras u Priboju

PRIBOJ – Osmo izdanje festivala “Dani Danila Lazovića“ biće večeras otvoreno u Domu kulture “Pivo Karamatijević“ u Priboju u organizaciji ove institucije i Zavičajnog muzeja Priboj i trajaće do 25. septembra, saopštila je danas direkcija manifestacije.

U bogatom četvorodnevnom programu festivala, čiji će domaćin biti glumac Andrija Kuzmanović, publika će biti u prilici da prisustvuje pozorišnim predstavama, performansima, muzičkim programima i “Internet konkursu u govorenju poezije“, koji će se odviti tokom završne večeri festivala.

“Posle prošlogodišnje pauze koja je bila uzrokovana pandemijom korona virusa, ove godine smo se potrudili da organizujemo festival koji će, kao i prethodnih godina, pleniti sadržinom programa, kvalitetnim umetničkim sadržajima i centralnom manifestacijom u okviru koje će se studenti i studentkinje glume, umetničkih fakulteta i akademija iz zemlje i regiona takmičiti u govorenju poezije“, navodi direktor festivala Miki Damjanović.

Po njegovim rečima, na ovaj konkurs, čiji je cilj afirmacija govorenja i negovanja poezije među ljubiteljima ovog medija, dolaze takmičari iz 11 akademija iz Srbije, Crne Gore, Bosne i Hercegovine i Makedonije.

Pored toga, specijalni gosti takmičarske večeri festivala biće glumac Andrija Milošević i glumica i pevačica Mina Lazarević.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.