U trendu

Francuska će tokom predsedavanja EU biti primer u primeni mera protiv korona virusa

Francuska, koja je 1. januara od Slovenije preuzela šestomesečno predsedavanje Savetom Evropske unije (EU), biće primer u primeni mera protiv epidemije korona virusa, saopštile su danas francuske vlasti na sajtu posvećenom predsedavanju Unijom.

Da bi se blagovremeno reagovalo na razvoj situacije sa korona virusom, svake druge nedelje će biti održani sastanci zvaničnika francuskih vlasti zaduženih za predsedavanje EU i predstavnika u Briselu.

Na taj način će biti formulisane preporuke o formatu sastanaka u okviru predsedavanja EU koji će biti održani u Francuskoj. Te preporuke će važiti samo četiri nedelje da bi potom bile revidirane u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Sastanci će u zavisnosti od epidemije korona virusa biti virtuelni, sa fizičkim prisustvom ili u kombinaciji ta dva formata.

U skladu sa sadašnjom epidemiološkom situacijom, kabinet francuskog premijera Žana Kasteksa (Jean Castex) saopštio je da će do 23. januara u zemlji biti održani sa fizičkim prisustvom jedino veoma važni sastanci, sa smanjenim brojem članova delegacija.

Francuske vlasti su dodale da će strane delegacije koje dolaze u Francusku morati da poštuju važeća pravila putovanja, dodaje se u saopštenju.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar