U trendu

Francuski ministar: Mere prepolovile broj avionskih putnika

PARIZ – Broj avionskih putnika prepolovio se tokom protekle nedelje zbog restriktivnih mera koje je Francuska uvela na granicama kako bi suzbila širenje novih sojeva korona virusa, saopštio je ministar saobraćaja te zemlje Žan-Batist Žebari.

Francuska je prošle nedelje zabranila putovanja, koja se ne smatraju nužnim, ka i iz destinacija izvan Evropske unije, kao i ka prekomorskim teritorijama Francuske, podseća Rojters.

„Ovo pokazuje rezultate, pošto se broj putnika prepolovio u odnosu na prethodnu nedelju“, rekao je Žebari za televiziju LCI.

On je dodao da će mere na granicama ostati na snazi bar do kraja februara.

Žebari je rekao da je Francuska do sada zabranila više od 700 putnika da se ukrcaju u avion jer nisu imali opravdanja za svoja putovanja, prenosi Rojters.

Francuska vlada do sada se opirala pozivima zdravstvenih stručnjaka da uvede novo, treće po redu, zaključavanje zemlje, a visoku stopu zaraženosti korona virusom pokušala je da obuzda uvođenjem noćnog policijskog časa, organičenjem aktivnosti u slobodno vreme i strožim pravilima o putovanjima u inostranstvo.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.