FŠ: Futsaleri ne idu u Mađarsku zbog koronavirusa

BEOGRAD – Futsal reprezentacija Srbije neće igrati dva planirana prijateljska meča u Mađarskoj zbog koronavirusa i to je, za sada, jedina otkazana akcija neke reprezentativne selekcije, saopštio je Fudbalski savez Srbije (FŠ).

Kako se navodi, FŠ pažljivo prati preporuke Vlade Republike Srbije i Ministarstva zdravlja i sve strukture sistema ponašaju se u sladu sa svakom novom informacijom.

Istovremeno Savez je u kontaktu sa nadležnim institucijama UEFA.

Kako ističu iz FŠ odlaganje gostovanja futsalera u Mađarskoj došlo je na zahtev ministarstva zdravlja Vlade Mađarske, kao i da u narednom periodu nema planiranih gostovanja nijedne selekcije u zemljama koje su potencijalna žarišta.

FŠ je savetovao klubove da otkažu eventualno ugovorena gostovanja u tim zemljama.

„Fudbalski savez Srbije ističe potrebu da budemo društveno odgovorni i savesni svako u svojoj zoni odgovornosti. Tim povodom želimo da uputimo savet lekarima svih klubova da prate razvoj situacije i da se ponašaju u skladu sa preporukama Vlade Srbije“, izjavio je predsednik Medicinske komisije FŠ Miljko Ristić.

Prema njegovim rečima, ukoliko dođe do nekog slučaja koji ukazuje na simptome koronavirusa, kašalj i povišenu temperaturu, neophodno je da preduzmu potrebne mere koje su predviđene u tim situacijama.

„Apelujemo i na gledaoce da budu odgovorni prema sebi i zajednici, ukoliko imaju nekih tegoba koje upućuju na moguće oboljenje, da ne dolaze na sportske priredbe i da potraže pomoć kod nadležnih institucija. Na kraju i dobra volja da svako ko ima potrebu da se informiše o gore navedenim stvarima, može da se obrati bilo kom članu Medicinske komisije Fudbalskog saveza Srbije“, istakao je Ristić.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.