Gak: Za sada se ne razmatra zatvaranje vrtića u Beogradu

U beogradskim vrtićima se poštuju sve preporučene mere za suzbijanje epidemije korona virusa, osoblja ima dovoljno i za sada se ne razmatra njihovo zatvaranje, izjavio je danas gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak.

Gak je za televiziju Prva rekao da je od maja, kada su vrtići otvoreni nakon zatvaranja u martu zbog vanrednog stanja zbog epidemije, od 20.000 dece koja u vrtiće dolaze, na korona virus bilo pozitivno devetoro dece.

Prema njegovim rečima, na korona virus je u isto vreme bilo pozitivno i 60 ljudi koji rade u beogradskim vrtićima, kao i nešto više od 150 roditelja.

„Od početka postupamo isključivo po merama Kriznog štaba, Ministarstva prosvete i Ministarstva zdravlja. Svaki slučaj (zaraze korona virusom) odmah prijavimo Gradskom zavodu za zaštitu zdravlja. Do danas sve protiče na dobrom nivou, nijedan objekat nije zatvoren“, kazao je Gak. Dodao je da su u slučajevima prijave zaraze korona virusom primenjivane sve propisane mere.

On je rekao da je zabrinjavajuće to što se od početka oktobra povećava broj slučajeva zaraze korona virusom, kao i da je najveći broj od dosadašnjih devet slučajeva dece pozitivne na koronu, zabeležen u poslednje dve nedelje.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.