U trendu

Godfri: Projekat u Vranjskoj banji važan i za Srbiju i za SAD

BEOGRAD – Ambasador SAD u Srbiji Entoni Godfri rekao je danas da je projekat izgradnje hotelkog kompleksa u Vranjkoj banji u saradnji kompanija „Millennium Resorts“ i američke hotelske kompanije „Marriott International“ važan i za Srbiju i za SAD ne samo u ekonomskom, nego i u kulturnom smislu.

On je na potpisivanju ugovora između dve kompanije rekao da je ovo prva svečanost povodom poslovnog poduhvata kojem prisustvuje od početka pandmije korona virusa.

Naveo je da će u Vranjskoj banji biti sagrađen jedan od najlepših hotelskih kompleksa u ovom delu Evrope.

Ambasador je rekao da je više puta posetio Vranje i okolinu i da je to jedan od najlepših delova Srbije sa bogatom tradicijom i velikim potencijalom, te da je kralj Petar Prvi bio redovni gost Vranske banje koja je značajan deo srpske kulture i prirodnih lepota.

„Nadam se da je ovo partnerstvo prvo od onih koji dolaze i da će rizorti privlačiti posetioce ne samo iz Srbije i regiona nego i iz čitavog sveta. Promocija razvoja sektora ugostiteljstva je jasan signal da se postpandemijska privreda oporavlja i da su vremena bolja“, kaže Godfri.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.