U trendu

Gola antikoronašica: Maske stavila svuda po telu – osim na usta (foto)

Američka umetnica i aktivistkinja DaVida Sal izvela je ispred jednog marketa u Los Anđelesu svoj performans i promovisala svoj stav da je korona virus prevara, a na sebi je imala samo ‘bikini’ od maski za lice.

"The New AbNormal" Abnormal Becoming the New Normal. She blindly obeyed. My new #artivism since last time I was…

Gepostet von DaVida Sal am Freitag, 22. Mai 2020

Od osam maski nijedna nije pokrila lice već ih je rasporedila na ‘strateška’ mesta i posebno istakla onu koja bi trebalo da predstavlja povez preko očiju tj. slepilo Amerikanaca na poteze Vlade.

– Ako socijalna distanca funkcioniše, čemu maske? Ako maske pomažu, čemu izolacija? Sve je to zavera i prevara, ograničavanje građanskih sloboda – uverena je DaVida Sal koja se susrela s morem negativnih reakcija.

„Tamo gde ja živim ljudi umiru i zaštiti one najugroženije jedino je što treba da uradimo, a nošenje maske je najmanji problem“, „Kao zdravstvena radnica koja dobije jednu masku dnevnu i nosi ju dok se ne raspadne, neverovatno sam ljuta što si ti toliko upropastila samo da bi izrazila svoje tzv. uverenje“, samo su neki od negativnih komentara na performans kojim aktivistkinja želi da pokaže da u Americi ljudima ‘prodaju nenormalno pod novo normalno’.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.