U trendu

Granica i dalje zatvorena za Ruse i Srbe

Nacionalni koordinacioni savet za infektivne bolesti pri vladi Crne Gore danas nije doneo odluku o otvaranju granica za državljane Rusije, bez obzira na predloge turističkih radnika, naveo je izvor agencije RIA u Savetu.

Ulazak u Crnu Goru, zbog ograničenja uvedenih u cilju borbe protiv virusa korona, zabranjen je dvema velikim kategorijama turista – državljanima Rusije i Srbije. Gubici u oblasti turizma u julu se procenjuju na više od 90 odsto.

Ministarstvo turizma Crne Gore  je 27. jula predložilo vlastima da se otvore granice za Ruse i očekivalo se da će odgovarajuće rešenje biti doneto danas.

Prema rečima izvora agencije RIA, crnogorske vlasti razumeju da postoji potreba za tom turističkom destinacijom kad su u pitanju građani Rusije, ali „odluka o otvaranju granica za njih nije doneta, a kada će biti – nije poznato“.

Zvanično, u Savetu su rekli da o odlukama ne govore unapred. Sve odluke biće objavljene zvanično, dodali su u Savetu.

(Sputnjik)

U špicu sezone u Crnoj Gori boravi 92 odsto manje turista

U Crnoj Gori u špicu sezone boravi nešto više od 15 hiljada turista, što je 92 odsto manje u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazuju podaci Nacionalne turističke organizacije dostavljeni Televiziji “Vijesti”.

Hotelijeri i vlasnici turističkih apartmana kažu da su gotovo prepolovili cene, kako bi makar ostali na pozitivnoj nuli.

Ne očekuju da će bolju zaradu imati ni u nastavku sezone.

U najjužnijem crnogorskom gradu Ulcinju, ugostitelji kažu da nemaju ni pet odsto prošlogodišnjeg prometa. Stari Grad već decenijama nije bio tako prazan.

Ulcinjski Stari grad, inače najposećenije mesto tokom letnjih meseci, ove godine potpuno je pust. Kaldrmom skoro niko ne prolazi, restorani su prazni, muzej bez posetilaca, navode “Vijesti”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.