Haos u Italiji: Građani opustošili rafove, prodavnice prazne (video)

U Italiji je do sada sedam osoba umrlo od koronavirusa, a broj zaraženih premašio je 200, čime je ta zemlja postala treća država sa najvećim brojem zaraženih od koronavirusa u svetu.

Italijanske vlasti sprovode restrikcije i blokade na severu zemlje, veruje se da je u blokadi oko 100.000 ljudi, a najviše su pogođene regije Lombardija i Veneto.

Da je panika među građanima i te kako uzela maha, pokazuju i snimci iz lokalnih prodavnica na kojima se vide prazni rafovi.

Stanovnici Milana su opustošili prodavnice praveći zalihe neophodnih namirnica i hrane, a na snimcima se vidi kako sa maskama na licu guraju kolica u potrazi za hranom.

Beograđanka Mirjana Puzović, koja već šesnaest godina živi blizu Milana, u Leku, mestu na obali jezera Komo kaže sa dozom zabrinutosti da, iako ne živi u crvenoj zoni, gde su italijanske vlasti uvele blokadu kako bi sprečile širenje korona virusa, zaštitnih maski nema ni za lek, kao ni sredstava za dezinfekciju ruku .

„Do 1. marta, kako nam je saopšteno, zatvorena su obdaništa, škole, biblioteka, muzeji, galerije, pozorišta, bioskopi, teretane, restorani rade do 18 časova, supermarketi samo nekoliko sati dnevno. Oseća se da je atmosfera napeta, ali se trudimo se da živimo što normalnije“ kaže Mirjana Puzović za Tanjug i dodaje da su otkazane i sve sportske manifestacije, karnevali i sve druge manifestacije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.