U trendu

Hiljade ljudi u Londonu protestovalo protiv kovid 19 mera

LONDON – Hiljade aktivista protiv mera zaključavanja okupilo se danas u Londonu nakon što je više od 60 poslanika pozvalo ministarku unutrašnjih poslova da ublaži ograničenja koja se odnose na održavanje javnih skupova, doneta zbog pandemije korona virusa.

„Skaj njuz“ prenosi da je Pirs Korbin, brat bivšeg vođe laburista Džeremija Korbina, predvodio grupu koja se okupila u Hajd parku danas oko podneva, a šest osoba uhapšeno je nakon što je policija brzo reagovala kako bi rasturila skup.

Noseći plakate sa porukama protiv kovid 19 mera, demonstranti su zatim krenuli u protestnu šetnju londonskim ulicama gde je došlo do sukoba kada su pokušali da probiju policijski kordon, navodi „Skaj njuz“

Ovaj protest je usledio nakon što je više od 60 britanskih zakonodavaca zahtevalo od ministarke unutrašnjih poslova Priti Patel da se dozvole protesti u Engleskoj tokom antiepidemijskog zaključavanja.

Prema engleskim propisima, tokom epidemije korona virusa protesti su zabranjeni, pa je policija danas upozorila građane da ne idu u centar Londona na planirane demonstracije protiv vanrednih mera.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.