U trendu

Hirurg prisustvovao sopstvenom suđenju iz operacione sale (video)

Tokom pandemije i rada na daljinu od kuće i onlajn konferencija događale su se svakojake, u najmanju ruku, neobične situacije izazvane bilo problemima sa tehničkom ispravnošću uređaja, bilo bizarnim prizorima koji su se pojavljivali na ekranu. Na spisak tih neobičnih situacija dospeo je i slučaj hirurga iz Sakramenta koji se tokom operacije uključio na onlajn suđenje pred Višim sudom.

Plastični hirurg iz severne Kalifornije koji se pojavio na suđenju za saobraćajni prekršaj putem video konferencije iznenadio je sudiju iz Sakramenta kada se uključio direktno iz operacione sale.

Usred buke medicinskih aparata, zvukova usisavanja tečnosti i blistavog sjaja reflektora u operacionoj sali, Skot Grin se pojavio u virtuelnoj sudnici pred sudijom Višeg suda u Sakramentu, Garijem Linkom, spreman da započne hiruršku intervenciju.

„Dobar dan, gospodine Grin. Da li ste dostupni za suđenje?“, pitao je sudski službenik u sudnici. „Izgleda da ste trenutno u operacionoj sali?“.

„Jesam, gospodine“, odgovara Grin. „Da, trenutno sam u operacionoj sali. Dostupan sam za suđenje. Samo napred“, odgovorio je optuženi.

Suđenja za saobraćajne prekršaje po zakonu moraju biti otvoreni za javnost. Zbog ograničenog broja ljudi koji može da boravi u sudnici zbog tekuće pandemije koronavirusa, pretresi koji se vode pred Vrhovnim sudom u Sakramentu se uživo prenose i postavljaju na Jutjub.

Optuženi dr Grin se ni jednog trenutka nije zbunio i spuštene glave je nastavio svoj posao, ali Link nije bio oduševljen prizorom mada je zastupnik pokušavao da relativizuje prizor kome su prisustvovali.

„Dakle, osim ako se ne varam, vidim optuženog koji je usred operacione sale, čini se da je aktivno angažovan u pružanju usluga pacijentu. Da li je to tačno, gospodine Grin? Ili da kažem dr Grin?“, čulo se Linkovo pitanje zaglušeno bukom medicinskih uređaja.

„Ne osećam se ugodno i brinem za dobrobit pacijenta ukoliko je u toku operativni zahvat, uprkos činjenici da je oficir ovde danas“, pitao je zastupnik.

Grin je uverio Linka da je sve u redu i da je pored njega još jedan hirurg koji će moći da preuzme dok on daje izjavu. I pored toga sudija je insistirao da nije prikladno da nastave i ponudio je drugi datum pretresa.

Doktor se izvinio, i veza je prekinuta.

Medicinski odbor Kalifornije reagovao je na ovaj dogaćaj i naveo da će razmotriti incident, naglasivši da „Očekuju da lekari poštuju standarde prilikom lečenja pacijenata“.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.