Hrvatska: Osnovan Savet za oporavak i razvoj turizma

ZAGREB – Ministarka turizma i sporta Nikolina Brnjac donela je Odluku o osnivanju Saveta za oporavak i razvoj turizma, realizaciju turističke 2021. godine i unapređenje turističke ponude, saopštilo je danas hrvatsko Ministarstvo turizma i sporta.

„Rad Saveta će biti usmeren na pronalaženje odgovora na pitanja prilagođavanja turizma posledicama krize uzrokovane pandemijom te što uspešnijeg izlaska iz ove teške situacije“, istakla je Brnjac koja je i predsednica Saveta za oporavak i razvoj turizma.

Savet se sastoji od 31 člana, prenela je Hina.

„Zajednička saradnja nam je izuzetno važna kako bismo pronašli najbolja rešenja za što brži oporavak sektora turizma“, poručila je Brnjac i dodala da je, „osim finansijske podrške koju pružamo s ciljem očuvanja radnih mesta, u pripremi i Program dodele državne podrške sektoru turizma i sporta“.

„Pred nama su važne godine u kojima ćemo stvarati nove temelje razvoja turizma s novim strateškim okvirima za turizam“, poručila je Brnjac.

Glavni zadaci Saveta biće razmatranje najvažnijih pitanja vezanih za turistički sektor, kao što je realizacija turističke 2021. u okolnostima pandemije uzrokovane korona virusom, što efikasnija promocija hrvatskog turizma, te pružanje turističkih i ugostiteljskih usluga u skladu sa epidemiološkim merama.

Savet čine predstavnik Ministarstva turizma i sporta, predstavnik Hrvatske turističke zajednice, zatim predstavnici Hrvatske privredne komore i predstavnici više hrvatskih udruženja.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.