U trendu

Humanitarna aukcija Marine Maljković i ambasadorki Instituta

BEOGRAD – Humanitarna aukcija predmeta koje su donirale selektorka ženske košarkaške reprezentacije Srbije Marina Maljković i ambasadorke Instituta za ženski sport, održana je danas u Galeriji ’73 na Banovom brdu.

Aukciji su prisustovali prvi potpredsednik Vlade i ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Branko Ružić, gradska sekeretarka za sport Dragana Pešić Belojević, predstavnici i Vlade i društveno odgovornih kompanija, koje su kupile te predmet.

Košarkašica Srbije Sonja Vasić donirala je patike, kao i selektorka Maljković, strelkinja Zorana Arunović šampionsku majicu, tekvondistkinja Milica Mandić kimono, karatistkinja Jovana Preković rukavice, dok je košarkašica Dajana Butulija, koja je tokom pandemije korona virusa otkrila dar za slikarstvo, donirala svoje slike.

Kompanija NIS postala je ponosni vlasnik kimona Milice Mandić, šampionke u tekvondou i patika košarkašice Sonje Vasić, a sredstva koja je kompanija NIS donirala usmerena su na podršku Univezitetskoj dečjoj klinici Tiršova i Institutu za zdravstvenu zaštitu majke i deteta.

U ime NIS-a donaciju ovim zdravstvenim ustanovama uručila je Jelena Popara, direktorka Funkcije za internu reviziju i upravljanje rizicima.

Komapanija Možart otkupila je patike selektorke Maljković, a sav iznos donirala je upravo Institutu za ženski sport.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.