I fudbaleri Partizana počeli sa treninzima

Fudbaleri Partizana počeli su danas da treniraju u Sportskom centru Teleoptik, posle duže pauze zbog korona virusa i uz poštovanje mera koje je propisao Krizni štab Vlade Srbije.

„Mislim da su svi srećni što smo počeli da radimo. Ovaj period od mesec i po dana sigurno da nije bio prijatan za ljude koji se bave profesionalno sportom, biti zatvoren u kući, bez treninga, nije lako. Dobro je, zadovoljni smo svi što počinjemo“, rekao je Milošević, prenosi klub.

On je naveo da će prva nedelja proći „u laganim treninzima“, kao i da će sutra biti obavljena medicinska testiranja kako bi se videlo u kom su fizičkom stanju igrači.

„Konkretno u ovom momentu ne mogu ništa da kažem dok ne budemo znali da li se nastavlja takmičenje, ako se nastavlja, kada se nastavlja… U skladu s tim ćemo se i ponašati. Ali je jako bitno da smo počeli, da smo na terenu“, kazao je Milošević.

Poštujući preporuke Kriznog štaba za suzbijanje korona virusa, fudbaleri Partizana rasporedjeni su u nekoliko svlačionica.

„Imamo tu prednost jer imamo sportski centar pa su nam igrači u pet svlačionica. Nećemo praviti ručkove i sastanke ovih pet-šest dana, da vidimo kako se situacija odbija, i u kraju krajeva takve smo mere i dobili koje moramo da poštujemo. Mislim da smo svi bili disciplinovani ovih mesec i po dana i nema razloga da sada ne budemo još disciplinovaniji“, rekao je Milošević.

Fudbaleri Partizana treniraće u grupama i, kako je istakao Milošević, neće biti bilo kakve kontakt igre.

„Imamo više terena pa ćemo ih odvojiti dve ili tri grupe da bismo zadovoljili i taj uslov. Momci su uvek bili disciplinovali i biće i kada je u pitanju ovaj poseban režim rada“, zaključio je trener Partizana.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.