U trendu

I u ovom gradu uvedena vanredna situacija

U Priboju je proglašena vanredna situacija na predlog opštinskog štaba zbog pogoršane epidemiološke situacije izazvane širenjem virusa korona, a nakon što je od petka do danas za 50 odsto porastao broj obolelih sa respiratornim smetnjama i temperaturom.
U Priboju je do sada registrovano 29 obolelih od kovida, dok su dve osobe preminule, prenosi Priboj.rs.

Vanredna situacija, inače, na snazi je u Beogradu, Novom Pazaru, Tutinu, Kragujevcu, Vranju, Ivanjici, Šapcu, Čačku, Kraljevu, Arilju, Požegi i Užicu, a Priboj je 13. lokalna samouprava u kojoj je uvedena vanredna sitacija.

To, između ostalog, znači da je od sutra u svim zatvorenim prostorima neophodno nošenje zaštitnih maski i držanje distance.

U opštini će biti zabranjeno okupljanje u zatvorenom i otvorenom prostoru više od pet ljudi, ako nije moguće obezbediti fizičku distancu više od dva metra.

Zabranjuje se organizovanje svečanosti, sportskih i drugih manifestacija kao i muzičkih.

Ograničava se radno vreme ugostiteljskih objekata od 7 do 22 sata. Zabranjuje se rad bazena otvorenih i zatvorenih i spa i velnes centara.

Tanjugu je u Domu zdravlja rečeno da je povećan broj lekara u kovid ambulanti i da je to pomoglo, kao i da su veće gužve danas bile tokom prve smene.

Za vikend se u kovid ambulantu javilo i 60 pacijenata, dok je u pribojskoj bolnici od petka hospitalizovano 20, a sada već 30, rekao je direktor Doma zdravlja Priboj Vladimir Milinković.

Milinković je rekao da za sada imaju ličnu zaštitnu opremu koja im stiže od Ministarstva zdravlja, kao i da veliki broj ljudi želi da im pomogne i donira sredstva čiju pomoć prihvataju da bi imali rezerve u slučaju povećanja broja pacijenata.
Direktor je rekao da pacijenti moraju biti strpljivi zbog same procedure uzimanja laboratorijskih nalaza i snimanja pluća.

„U opštoj bolnici Priboj osoblje je umorno, specijalisti su nam jako opterećeni i ako ovo potraje duže moraćemo da tražimo pomoć iz drugih zdravstvenih ustanova“, kazao je Milinković.

(Sputnjik)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.