I u Podgorici sutra Dan žalosti

PODGORICA – U Podgorici će sutra biti obeležen Dan žalosti u znak sećanja na preminule od posledica korona virusa.

Kako je saopšteno iz crnogorske prestonice, gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković doneo je odluku kojom se 22. mart proglašava Danom žalosti u znak sećanje na preminule od posledica ove infekcije.

“Godišnjica od smrti prve žrtve virusa korona u našoj državi obavezuje nas da se sa posebnim poštovanjem odnosimo prema svim žrtvama ove planetarne pošasti i da pokažemo saosećanje prema njihovim porodicama koji su neočekivano i iznenada izgubili svoje najbliže“, naveo je Vuković.

Kako je najavljeno, Dan žalosti biće obeležen isticanjem zastave na pola koplja na zgradi uprave Glavnog grada, javnim službama, preduzećima i ustanovama čiji je Glavni grad osnivač, kao i objektima mesnih zajednica i drugim ustanovama na teritoriji glavnog grada Podgorice.

Lokalni javni emiter DOO „RTV Podgorica“ prilagodiće program obeležavanju Dana žalosti, a elektronski i drugi mediji na teritoriji Podgorice, organizatori javnih programa i sadržaja dužni su da svoje programe i sadržaje prilagode obežavanju Dana žalosti.

Kako navodi CDM, na ovaj nacin Podgorica podržava inicijativu crnogorskog predsednika da se 22. mart proglasi Danom nacionalnog sećanja na preminule od posledica korona virusa u Crnoj Gori.

Prethodno je danas objavljeno da će Herceg Novom i Baru sutra biti Dan žalosti u znak sećanja na sve žrtve korona virusa.

Crnogorski predsednik Milo Đukanović podržao je danas inicijativu da se 22. mart proglasi danom žalosti i danom nacionalnog sećanja na sve žrtve korona virusa, i najavio da će tog dana zastava na zgradi Predsedništva biti spuštena na pola koplja u znak sećanja na preminule.

Đukanović je na svom zvaničnom Tviter nalogu napisao da od Vlade Crne Gore očekuje da se proglasi dan žalosti i da ozbiljno uzme u razmatranje ideju o podizanju spomenika.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.