Indonezija ispituje kinesku vakcinu, do 97% efikasna

DŽAKARTA – Indonežanska državna farmaceutska kompanija Bio Farma potvrdila je danas da trenutni podaci o ispitivanjima vakcine protiv korona virusa kineske kompanije Sinovak pokazuju do 97 odsto efikasnosti.

„Naša klinička ispitivanja koja smo sprovodili mesec dana, kroz trenutne podatke pokazuju do 97 odsto efikasnosti“, saopštio je Ivan Setiavan portparol Bio Farme, prenosi Rojters.

Bio Farma nije pružila podatke o tome koliko je učesnika dobilo infekciju tokom tog ispitivanja u kome je učestvovalo 1.600 ljudi.

Predstavnik kompanije je rekao i da će Bio Farma sačekati kompletne rezultate i da očekuje da će Agencija za hranu i lekove ove zemlje izdati hitnu upotrebnu dozvolu za ovu vakcinu krajem januara pre planirane masovne vakcinacije, navodi agencija.

Ranije je predsednik Indonezije najavio da će, kada klinički testovi budu gotovi, ako se dobije pozitivan rezultat, s proizvodnjom kineske vakcine započeti državna farmaceutska kompanija Bio Farma i da planiraju proizvodnju 100 miliona doza.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.