Institucije EU usvojile mere predostrožnosti posle prvog slučaja korona virusa

Evropska agencija za odbranu (EDA), agencija Evropske unije, otkazala je sve sastanke u njenom sedištu u Briselu do 13. marta, što je preventivna mera pošto je jedan njen zvaničnik pozitivno testiran na korona virus.

EDA je odlučila da otkaže i učešće svog osoblja na spoljnim sastancima do 13. marta, prenosi briselski portal Euraktiv koji je imao uvid u interni mejl.

Pozivajući se na neimenovani izvor, Euraktiv navodi da se zaraženi zvaničnik EDA prošle nedelje vratio sa puta iz Italije i da je po povratku bio na četvoročasovnom sastanku sa oko 30 zvaničnika iz drugih institucija EU.

Po objavljivanju vesti na portalu Euraktiv, EDA je demantovala da je on bio na tom sastanku i dodala da je nekoliko zvaničnika iz drugih institucija s kojima se sreo odmah obavešteno da je zaražen korona virusom.

Euraktiv navodi da su se kod jednog pripadnika vojnog osoblja Evropske službe za spoljne poslove (EEAS) koji je bio na tom sastanku pojavili simptomi i da sada čeka rezultat testiranja.

Drugi učesnici sastanka od tada su imali druge sastanke i išli su na putovanja, rekao je izvor iz EEAS za Euraktiv.

Druge institucije EU usvojile su mere predostrožnosti i od zaposlenih koji su putovali u oblasti pogodjene epidemijom korona virusa zatražile da ne dolaze na posao, već da rade od kuće, dodaje Euraktiv.

(Beta)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.