U trendu

Italija: Prevencija za kovid-čišćenje usta, nosa i očiju

RIM – Grupa istraživača Univerziteta u Napulju objavila je rezultate istraživanja prema kojem ispiranje usta 3-postotnim rastvorom hidrogena, korištenjem spreja za nos na bazi hidrogena i kapi za oči, može pomoći kao zaštita od kovida19, piše agencija Ansa

Rezultate napuljskih naučnika potvrdili su i eksperimenti napravljeni na univerzitetu u Milanu.

Eksperimenti su pokazali da su osobe koje su bile zaražene ali asimptomatične ili su imale blage simptome zaraze, nakon primene kure, na ponovnom testiranju su bili negativni na kovid-19.

“Ukratko istraživanje pokazuje da virus može biti neutralizovan pre nego prodre koroz epitel, do čega dolazi u toku dva dana nakon zaraze, jačanjem odbrambenih snaga organizma i čišcenjem usta, nosa i očiju, koji su glavni putevi kroz koje virus dolazi u organizam”, izjavio je za agenciju Ansa profesor na očnom odelenju univerziteta “Federiko II”, Antonio Del Prete.

Ova mera koja se bazira na preparatima jeftinim i dostupnim svima je efikasna kao preventiva i kod pacijenta koji imaju blage simptome zaraze korona virusom.

Naučnici iz Napulja su objavili rezultate svog rada u engleskom naučnom časopisu “Infekšn control & Hospital Epidemiolodzi”.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.