Italija: Procenat zarženih porastao

RIM – Novozaraženih od kovida19 u Italiji je 19 hiljada, 459 pacijenata je preminulo od zaraze, to su najnoviji podaci o epidemiološkom stanju, drugog prazničnog dana, piše agencija Agi.

Prema saopštenju Ministarstva zdravlja, koje prenosi agencija, uprkos merama karantina porastao je procenat zaraženih u odnosu na broj testiranih. U poslednja 24 sata je za tri procenta veći u odnosu na predhodni dan, i najnoviji izmereni je 12,49 procenata.

I dalje najteže je stanje u severnoj pokrajini Veneto gde je četvrtina, od ukupno novih registrovanih slučajeva korona virusa.

Premijer Đuzepe Konte koji je govorio, pred praznik, za televiziju RAI rekao je da vlada, to jest njen naučno-tehnički komitet koji prati epidemiološko stanje u zemlji i predlaže mere ograničenja, još uvek ne zna zašto je u Venetu tako veliki porast novozaraženih.

Regija Veneto ima 5 miliona stanovnika, a u prvom talasu pandemije kovida19 bila je uzoran primer gde su lokalne vlasti uspele da takozvanim tapet-testiranjem svedu na minimum broj zaraženih i preminulih od zaraze.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.