U trendu

Italija: Zabrana uskršnjih procesija u regiji Kampanja

RIM – U italijanskoj južnoj regiji Kampanja predsednik Vicenzo De Luka zabranio je održavanje tradicionalnih uskršnjih povorki, i hodočašće u svetište “Madonne dell’Arco” u Napulju, koje svake godine, prvog ponedeljka posle Uskrsa, posećuje stotine hiljada vernika iz cele regije, piše list “Fanpejdž”.

Regija Kampanja, koja ima oko šest miliona stanovnika, već je mesecima u vrhu po broju zaraženih korona virusom, koji dnevno raste za više od 1.000 novih slučajeva, a zaraza se širi uprkos tome što je regija već mesec dana u takozvanom crvenom režimu, gde su anti-kovid mere veoma slične totalnom zatvaranju.

Trenutno je od 10 zaražnih, devet inficiano britanskim sojem virusa, a kod četiri odsto ukupno zaraženih utvrđen je brazilski soj.

U celoj Italiji anti-kovid mere se pooštravaju pred naredne uskršnje praznike.

Ostaje na snazi zabrana međugradskog i međuregionalnog saobraćaja i putovanja, a unutar jedne opštine dozvoljeno je da jednom dnevno, dvoje iz jedne poseti drugu porodicu.

Mnogo polemike izazvala je odluka o liberalizaciji putovanja u inostarnstvo, ali ta mera praćena je obavezom testiranja na kovid-19, pre i nakon putovanja, kao i obaveznim karantinom za sve one koji se iz inostranstva vraćaju kući.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.