U trendu

Italija: Zbog gužvi, karantin za praznike?

RIM – Ublažavanje anti-kovid mera u skoro celoj Italiji bilo je vidljivo proteklog vikenda – ulice gradova, prodavnice, restorani i barovi bili su prepuni šetača i kupaca, pa premijer Đuzepe Konte razmatra mogućnost uvođenja karantina za praznike.

U Rimu je, izveštava Ansa, policija morala da interveniše i da povremeno zatvori delove centralnih gradskih ulica da bi obezbedila fizičku distancu među građanima.

Slično je bilo i u drugim italijanskim gradovima – pretpraznički šoping, pune prodavnice i ulice i pojačano prisustvo policije koja je povremeno intervenisala da obezbedi fizičku distancu među osobama.

Malo je vredelo upozorenje strucnjaka i apeli da se poštuju osnovne anti-kovid mere.

U svetlu ovoga, piše agencija Ansa, premijer Dzuzepe Konte i ministar za regionalne poslove Frančesko Boča razmatraju pooštravanje anti-kovid mera, odnosno totalno zatvaranje, karantin u dane predstojećih božičnih i novogodišnjih praznika.

To je ono što je već uradila nemačka kancelarka Angela Merkel.

Prema najnovijim podacima, u Italiji je zabeleženo skoro 18 hiljada novozaraženih, ukupno je 686 hiljada osoba trenutno inficirano, a od tog broja na bolničkom lečenju je 28 hiljada, izveštava agencija Ansa. Broj preminulih od korona virusa u jednom danu je manji nego dan ranije.

Ukupno 484 pacijenta su podlegla zarazi u prethodna 24 sata.

(Tanjug)

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.